כיסוי פלטה בנייר כסף לפסח

כיסוי פלטה בנייר כסף לפסח (הגדל)

בניסוי שבוצע  במכון צומת, הוכח שכיסוי פלטה על ידי נייר כסף, מגביר את חום הפלטה מעל 300 מעלות צלזיוס, ועלול לגרום לשריפה.

בניסוי שבוצע במעבדת המכון  בהשתתפות פרופ' משה לויטה מאוניברסיטת ת"א ופרופ' יוסף בודנהיימר נשיא מכון לב לשעבר, ציפינו פלטה אחת בנייר אלומיניום ועליה הונחה מגבת מטבח. לידה הופעלה פלטה גלויה וגם עליה הונחה מגבת דומה ישירות על הפלטה.
כעבור שעתיים, המגבת שהונחה על הנייר כסף נחרכה כולה, כך  שמשב רוח קל בלבד (מהחלון)  גרם להתלקחות אש. המגבת שהונחה על הפלטה הגלויה אמנם נחרכה אך לא היתה קרובה להתלקחות. יצויין כי הפרש הטמפרטורות בין פלטה עם כיסוי לפלטה גלויה,  היה כ100 מעלות צל' בממוצע

תיעוד של הניסוי עם הסבר בליווי מצגת ניתן לראות כאן.

בימים אלה רבים מכשירים את הפלטה ונוהגים  לכסות אותה בנייר אלומיניום, ובמהלך החימום  משתמשים במגבות או כיסויי בד על מנת לכסות סירים, מספיקה נגיעה של המגבת בפלטה עלולה להגיע  לכדי לשרוף בית שלם ח"ו 


 המלצתינו  לרכוש פלטה חדשה לפסח. מי שבמשך השנה לא מניח חמץ ישירות על   הפלטה של ימות השנה יכול להכשירה לפסח ע"י חימום את הפלטה לחום המירבי ויקפיד בפסח להניח על הפלטה רק כלים ולא מזון באופן ישיר. ואין צורך לכסותה בנייר כסף.

 

עבור לתוכן העמוד