משאבת סילוק שפכים

ב''ה משפחתכם גדלה, ואתם רוצים לנצל למגורים גם את המרתף הנמצא מתחת למפלס הקרקע. לנוחיות הדיירים החדשים אתם מוסיפים גם כיור מים לרחצה וכן חדר שירותים. אבל כיצד יעלו המים מהשירותים אל צנרת הביוב העירונית הנמצאת במיפלס גבוה יותר?

הפתרון המקובל לבעיה זו הוא משאבה חשמלית  שדוחפת את מי השירותים והדלוחים כלפי מעלה. בכל פעם שתשתמשו בברז או בשירותים המים יכנסו למיכל ביניים, הכולל מנגנון הפעלה (פרסוסטט). בהגיע המים למיפלס המקסימלי - המשאבה תופעל והמים יתנקזו החוצה. יופי של רעיון לימי החול; אולם מה לעשות בשבת? כל הורדת מים בשירותים עלולה להפעיל משאבה.

מכון 'צומת' משלב  מנגנון 'המשכת מצב' , אשר בשבת (בלבד) מפעיל את המשאבה מדי 7 דקות (ניתן לשינוי בתיאום מראש) למשך זמן קצרצר, ללא תלות במנגנון ההפעלה (פרסוסטט). אם אין צורך בפעולת המשאבה, היא תפסיק את פעולתה מיד. אם המיכל מלא ויש צורך בשאיבה - הפעולה תימשך עד שכל המים יעלו לצנרת הביוב, ואז תיפסק מאליה.

כך, האדם המשתמש בשירותים או בכיור אינו מפעיל את המשאבה, ואף לא גורם להפעלתה אלא תורם להמשיך את פעולתה המתרחשת ממילא בכל מחזור. פתרון זה כשר למהדרין , וללא צורך להיסתמך על היתר ה גרמא (כפי שמציעים מקומות אחרים) שנועד לשעת הדחק!

שימו לב: מנגנון השבת מתחבר אל מנגנון ההפעלה (פרסוסטט). במשאבות שבהם מנגנון ההפעלה נמצא בתוך יחידה אטומה למים (עם גומיות) - טכנאיי המכון אינם מורשים ע"י היבואן לפתוח את המיכסה האטום מחשש לנזילות. במשאבות אלו תתבצע הכנה להרכבת הפיקוד ע"י היבואן בעצמו.

מנגנון השבת מתאים לכל המשאבות שהמצוף שלהם מכני (פרסוסטט) - לעת עתה, בכל המשאבות הביתיות. בבורות ניקוז מורכבת לפעמים משאבת ניקוז טבולה. כדי למנוע אי-התאמה בין המשאבה לבין מנגנון השבת (הסטנדרטי), יש לוודא שהמצוף של המשאבה יהיה מכני (on/off) ולא אלקטרוני (אלקטרודות).

ניתן להשתמש במנגנון זה גם למשאבות טבולות המשמשות לשאיבת ביוב וניקוז מים.

המצוף הרגיל מנוטרל על ידי היבואן, והפעלת המשאבה בימי חול ושבת מבוצעים על ידי מצוף נוסף שמחובר ללוח הפיקוד של מכון צומת (יש להתקינו גבוה מהמשאבה כדי למנוע הפעלת המשאבה ללא מים).

חברות שמתקינים פיקוד שבת למשאבה באישור מכון צומת: אמידן .

לפרטים נוספים ניתן לפנות למכון 'צומת'


הדפס
עבור לתוכן העמוד