ארונות חימום

ארונות חימום - כשמם כן הם; נועדו לשמור על חומו של אוכל שכבר בושל. ציוד כזה מצוי בבתי מלון, במוסדות, בישיבות ובחדרי אוכל ציבוריים.

הכנסת אוכל לתוך ארונות אלו אינה נחשבת ל'הטמנה' בשבת (שכן הדפנות אינן נוגעות בסירים), ומכיון שמכניסים לארונות אלו אוכל שהוא כבר חם מקודם - אין גם בעית בישול. יש המכניסים לתוכו אוכל יבש קר, למשך מספר שעות כדי לחממו, וגם בכך אין בעיה כי במזון מוצק "אין בישול אחר בישול". 

בעיית השבת נעוצה לעתים בפתיחת הדלת, המנתקת את החימום כמו בכל מיקרו-גל ביתי. יתר על כן, בדרך כלל ארונות החימום מצויידים בתרמוסטט השומר על דרגת חום קבועה. פתיחת הדלת והכנסת אוכל משפיעים במישרין על התרמוסטט, ועל הפעלת גופי החימום ('דאורייתא'!)

מכון 'צומת' מעניק לארונות אלו אישור כשרות טכנולוגי, המבטיח שאין חיישנים על הדלת או שכל חיישני הדלת מבוטלים בשבת. כמו כן התרמוסטט הוחלף ע"י מנגנון שנקרא "סימרסטט". מנגנון זה הוא קוצב זמן מחזורי, המפעיל ומנתק מעגל חשמלי במחזוריות קבועה, ללא כל השפעה של האדם הפותח את הארון או מכניס/מוציא מזון ממנו.

לפרטים ובירורים ניתן לפנות למכון 'צומת'

עבור לתוכן העמוד